Achterhoek

Aanmeldroute Achterhoek

Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk
 
Braams heeft met alle gemeenten van de Achterhoek een contract. Er is geen sprake van een eigen bijdrage.
 
Algemene informatie
Het dyslexieonderzoek en (afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek) de dyslexiebehandelingen worden volledig vergoed door alle gemeenten van de Achterhoek*. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van onderstaande informatie, neemt u dan gerust contact op met ons secretariaat. Het secretariaat staat u graag telefonisch te woord op maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur (tel. 0570 - 63 00 25). Per e-mail zijn zij bereikbaar op info@braams.nl
 
Wanneer u en uw school vermoeden dat er mogelijk sprake is van ernstige dyslexie, is het mogelijk om een aanvraag te doen voor de vergoede dyslexiezorg. De aanmeldroute verschilt per woonplaats.
 
Aanmeldroute Bronckhorst
Wanneer u woont in de gemeente Bronckhorst, meldt u uw kind aan bij het Sociaal Team. Het Sociaal Team beoordeelt of uw kind in aanmerking komt voor de vergoede dyslexiezorg. Zodra Braams een zorgtoewijzing van de gemeente ontvangt, nemen wij contact met u op. U kunt uw kind vervolgens hier aanmelden.
 
Aanmeldroute Oude IJsselstreek
Wanneer u woont in de gemeente Oude IJsselstreek, meldt u uw kind aan via ‘Buurtzorg Jong. ‘Buurtzorg Jong’ beoordeelt of uw kind in aanmerking komt voor de vergoede dyslexiezorg. Na goedkeuring van ‘Buurtzorg Jong’, meldt u uw kind hier aan.
 
Aanmeldroute Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre en Winterswijk
Wanneer u woont in de gemeente Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre of Winterwijk, dan kunt u uw kind rechtstreeks aanmelden bij Braams. U kunt uw kind hier aanmelden. 
Direct aanmelden