IJsselland

Aanmeldroute IJsselland

Dalfsen, Deventer, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle

Braams heeft met bovenstaande gemeenten van IJsselland een contract (met uitzondering van Hardenberg). Er is geen sprake van een eigen bijdrage.
 
Algemene informatie
Het dyslexieonderzoek en (afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek) de dyslexiebehandelingen worden volledig vergoed door alle gemeenten van IJsselland. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van onderstaande informatie, neemt u dan gerust contact op met ons secretariaat. Het secretariaat staat u graag telefonisch te woord op maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur (tel. (038) 202 40 02). Per e-mail zijn zij bereikbaar op info@braams.nl
 
Wanneer u en uw school vermoeden dat er mogelijk sprake is van ernstige dyslexie, is het mogelijk om een aanvraag te doen voor de vergoede dyslexiezorg. De aanmeldroute verschilt per woonplaats.
 
Aanmeldroute Deventer
Wanneer u in Deventer woont, meldt u uw kind aan bij Sine Limite. De orthopedagoog of psycholoog van Sine Limite beoordeelt of uw kind in aanmerking komt voor de vergoede zorg. Na goedkeuring van de orthopedagoog/ psycholoog van Sine Limite, kunt u uw kind hier aanmelden. Wilt u meer weten over de vergoede dyslexiezorg? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze collega. Wij informeren u graag hierover.
 
Aanmeldroute Ommen
Wanneer u in Ommen woont, meldt u uw kind aan via ‘Samendoen’. Na goedkeuring van 'Samendoen', kunt u uw kind hier aanmelden. Wilt u meer weten over de vergoede dyslexiezorg? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze collega. Wij informeren u graag hierover.
 
Aanmeldroute Zwolle
Wanneer u in Zwolle woont, meldt u uw kind aan bij het ondersteuningsteam. Het ondersteuningsteam beoordeelt of uw kind in aanmerking komt voor de vergoede dyslexiezorg. Na goedkeuring van het  ondersteuningsteam (de medewerker van het ondersteuningsteam vult hiervoor een SWT formulier in), meldt u uw kind hier aan.  Belangrijk om te weten is dat Braams het dossier pas kan beoordelen wanneer ook het SWT formulier is ontvangen van het ondersteuningsteam. Wilt u meer weten over de vergoede dyslexiezorg? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze collega. Wij informeren u graag hierover.
 
Aanmeldroute Dalfsen, Kampen, Olst-Wijhe, Raalte, Steenwijkerland en Zwartewaterland
U kunt uw kind rechtstreeks aanmelden bij Braams. U kunt uw kind hier aanmelden. 
Direct aanmelden