INVOELEND | VEELZIJDIG

Over Braams

 
Top-expertise bij Psychologenpraktijk Braams

Bij Psychologenpraktijk Braams werkt een toegewijd team van psychologen en orthopedagogen. De medewerkers weten aan te sluiten bij de persoonlijkheid van het kind of de jongere. In de hulpverlening is het van groot belang dat sprake is van een 'klik'. De teamleden van Psychologenpraktijk Braams zijn inhoudelijk sterk en weten hoe een 'klik' met het kind of de jongere tot stand kan komen. Dat cliënten van Psychologenpraktijk Braams tevreden zijn over haar toonaangevende zorg, vertaalt zich in een hoog waarderingscijfer: 8.9. Psychologenpraktijk Braams richt zich op cliënten die de hoogste kwaliteit zoeken op het gebied van leerstoornissen en sociaal-emotionele problemen. Zij kenmerkt zich door een brede focus met expertise en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Psychologenpraktijk Braams heeft twee afdelingen: 
 
Diagnostiek voor de Kinder- en Jeugdpsychologie (basis ggz) wordt aangeboden op de locaties van Psychologenpraktijk Braams in Deventer en Zwolle. Behandelingen kunnen in sommige gevallen ook op de locatie Apeldoorn, Arnhem en Zutphen plaatsvinden. Bij de regio Centraal Gelderland horen Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. Regio IJsselland bestaat uit de volgende gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe is een samenwerking van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.
Specialistische dyslexie- en dyscalculiezorg wordt aangeboden op alle locaties:  Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Gouda, Zwolle en Zutphen. 

Behandelgebieden Afdeling Kinder - & Jeugdpsychologie
 
  • Aandacht- en concentratieproblemen; afgeleid raken, taken niet afmaken, problemen met plannen en organiseren, uitstellen van taken, korte spanningsboog, innerlijke rusteloosheid, moeilijk kunnen ontspannen, veel last van omgevingslawaai, rommelige kamer/werkplek, chaotisch zijn, snel verveeld zijn, vergeetachtigheid, moeilijk op je beurt kunnen wachten (onderzoek en/of behandeling naar ADD/ADHD is mogelijk);
  • Angstklachten; overmatig piekeren, faalangst, angst voor beoordeling van anderen, specifieke fobieën, pleinvrees, paniekaanvallen, verlatingsangst; 
  • Dwanghandelingen; heel vaak de lampen aan en uit moeten doen, onafgebroken schoonmaken, heel vaak controleren of het huis wel op slot zit;
  • Negatief zelfbeeld; onzekerheid, sterk verlangen naar goedkeuring, hoge mate van zelfkritiek, gevoel van waardeloosheid, gevoelig voor kritiek van anderen, het gevoel hebben niks te kunnen;
  • Somatische klachten; last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of buikpijn, terwijl een medische oorzaak is uitgesloten door huisarts of kinderarts.
  • Traumatische ervaringen; pestervaringen, een ongeluk, nare ervaring met een leerkracht etc..
  • Woede-aanvallen; driftbuien, snel boos worden, opstandig gedrag, vaak ruzie hebben.

Behandelgebieden Afdeling dyslexie- en dyscalculiezorg
   
Overzicht mogelijkheden Hulpverlening Particulier
Voor een overzicht van de mogelijkheden voor particuliere hulpverlening en de bijbehorende tarieven, klik hier
 
Wanneer is sprake van een behandelovereenkomst?
Indien uit het intakegesprek blijkt dat de zorgvraag van de cliënt (en/of zijn wettelijk vertegenwoordiger(s)) aansluit bij het zorgaanbod van Braams is vanaf dat moment sprake van een behandelovereenkomst.

Wat doet Psychologenpraktijk Braams niet? 
Psychologenpraktijk Braams is niet uitgerust om behandeling te bieden buiten de hieronder genoemde aandachtsgebieden, geen spoedzorg, geen crisiszorg. Braams biedt ook geen medicatiebehandelingen. Braams biedt hulp binnen kantooruren. Buiten kantooruren is hulp vanuit Braams in principe niet beschikbaar. Braams heeft geen 24/7 bereikbaarheid. Braams biedt ook geen behandeling bij kinderen of jongeren waarbij er sprake is van suïcidedreiging of kinderen/jongeren in echtscheidingssituaties zolang er sprake is van juridische procedures.
 
 
 

 
Direct aanmelden